Muziekgebouw Eindhoven is een eigentijdse concertzaal met een internationale allure. Een akoestische toplocatie die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wereldbefaamde orkesten en solisten. Jaarlijks vinden ruim 160.000 muziekliefhebbers hun weg naar dit bijzondere gebouw in het hart van Eindhoven. Muziekgebouw Eindhoven bestaat uit twee zalen: de grote zaal heeft circa 1250 zitplaatsen, de kleine zaal circa 400. 

Het is onze missie om u te inspireren en uit te dagen. Daarom vindt u in Muziekgebouw Eindhoven niet alleen een brede, zeer gevarieerde basisprogrammering, maar ook: 

  • eigen en eigenzinnige producties (o.a. serie Scherpdenkers, ligconcerten Lay Down & Listen, composer in residence, singer-songwriterfestival Naked Song en jazz & beyond-festival So What’s Next)
  • jong, muzikaal toptalent (o.a. serie Grote Concoursen, Grote Winnaars en masterclasses)
  • internationale topconcerten op het gebied van klassiek, wereldmuziek en jazz
  • vernieuwende verbindingen in de stad (o.a. samenwerking met de Effenaar, Van Abbe en Piet Hein Eek)
  • laagdrempelige events in onze Stadsfoyer en grandcaf√©/restaurant Meneer Frits: kinderconcertenm waaronder de maandelijkse pannenkoekconcerten, jazz-events onder de noemer ‘Blue Note Club Sessions’ en intieme rootsconcerten bij ‘De Maandag van Van Meurs’. 


Kwaliteit, gastvrijheid en beleving
Dankzij de grootscheepse verbouwing die ons gebouw in de zomer van 2010 onderging, kunnen we onze bezoekers nu ontvangen in een ambiance waarin sfeer en beleving van de foyers aansluit bij de sfeer en beleving van onze concertzalen. Een gebouw waarin u moeiteloos de weg vindt, waar wachten wordt ervaren als pauzeren en waar u uw vrienden graag ontmoet. Een eigentijdse concertzaal, passend bij onze missie. Perfect voor A NIGHT ON THE TOWN.