Het Combo

Het Combo

Robin Willems (gitaar)

Ik kom uit Veghel, heb als kind blokfluit en keyboard lessen gevolgd en ben op mijn 13e bij gitaar uitgekomen. Via dit instrument heb ik kennis gemaakt met improvisatie en dat heeft ertoe geleid dat ik op mijn 17e op de vooropleiding van het conservatorium, richting jazz gitaar, terechtgekomen ben.

In 2017 ben ik aan het conservatorium van Amsterdam afgestudeerd. In verschillende bezettingen treed ik regelmatig op, meestal in stijlen die dicht tegen de jazz-traditie aanliggen, maar met mijn eigen projecten combineer ik graag ook meerdere verschillende stijlen, met een nadruk op improvisatie als uitgangspunt. Sinds 2013 geef ik gitaarlessen, zowel privé als via muziekscholen, en inmiddels ben ik ook mijn lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs aan het halen en geef ik muzieklessen op een middelbare school in Amsterdam.

Mattheus van Heijnsbergen (piano)

Als klein kind zat ik vanaf mijn vierde al thuis aan de piano. De piano van mijn overleden opa die ik nooit heb gekend, maar naar horen zeggen een fantastische pianist was. Met die vanzelfsprekendheid ben ik opgegroeid. De piano was er en ik speelde erop. 

In die tijd ben ik ook pianolessen gaan volgen, maar zo rond mijn dertiende levensjaar begon ik echt zélf muziek te ontdekken en heb ik enkele jaren geen les gevolgd. Ik wilde andere muziek spelen en niet meer alleen uit een lesmethode leren. De filmmuziek had mijn hart veroverd en elke dag besteedde ik uren aan het spelen van de mooiste liedjes uit de net verschenen film van Harry Potter en Lord of the Rings.

Dit heeft me zelfstandigheid gebracht. Ik zocht uit hoe ik liedjes uit kon schrijven, ik luisterde naar de noten en arrangeerde zelf mijn eigen versies van bekende liedjes. Dit was waar ik voor leefde! Daar is het vuurtje aangewakkerd om ook andere mensen op een interessante en zelfstandige manier les te kunnen geven. 

Ik volgde de opleiding tot docent muziek – met als richting jazz –  aan het conservatorium in Tilburg. Daar leerde ik breder te kijken, ben ik meerdere instrumenten gaan leren spelen en speelde ik buiten mijn opleiding ook in jazz ensembles met andere muzikanten. Tot op de dag van vandaag speel ik daarom ook graag met anderen als jazz pianist. 

Het verlangen naar componeren is pas later weer teruggekomen. Geïnspireerd door filmmuziek ben ik mijn eigen composities gaan schrijven, iets wat ik met alle opgedane kennis en ervaring nog makkelijker kon doen. Pas toen besefte ik me hoe belangrijk muzikale zelfstandigheid én goed onderwijs zijn. 

Als muziekdocent bundel ik alle opgedane kennis en help ik leerlingen op de manier die zij nodig hebben. Een gedegen muzikale achtergrond opbouwen vind ik belangrijk, maar nog belangrijker vind ik dat je zelfstandig en in jouw tempo kunt ontdekken wie je bent in de muziek. Dat je kunt kiezen welke kant je op wilt en dat je jezelf de vragen stelt: Wat vind ik leuk en wat motiveert mij? 

Alles is zo mooi samengekomen de laatste jaren. Als pianist, pianodocent, componist en arrangeur heb ik een breed werkveld en elke rol vertolk ik op mijn eigen unieke manier.

Martin Basting (drums)

Mijn naam is Martin en voor dit concert de drummer van de band.
Ik speel inmiddels drie jaar als vaste slagwerker mee met Phileutonia. Normaal sta ik achter het orkest, meestal bij het melodisch slagwerk. In Zeeuws Vlaanderen heb ik muzieklessen gehad, voornamelijk in klassiek slagwerk. Daarbij kreeg ik ook drumlessen. In de fanfare Veronica heb ik veel ervaring opgedaan met het drummen in een orkest.
Twee jaar terug heb ik voor het eerst het Phileutonia Proms concert op drums gespeeld. Dit was wederom een super gave ervaring!.
Deze editie wordt alles (nog) groter aangepakt en ik heb er weer erg veel zin in. Dit jaar is het ook nog iets spannender, want met de big-band opstelling zit ik helemaal in de kijker.

Arthur Geurts (basgitaar)

Na opgegroeid te zijn in de harmoniewereld op trompet, heb ik jazz basgitaar gestudeerd in Amsterdam, met bijvak contrabas. Ik speel het liefst zo veel mogelijk verschillende stijlen: van jazz, pop en klassiek tot folk, hiphop en feestmuziek! Daarnaast dirigeer ik twee bigbands en geef ik basgitaarles en workshops.

administrator

Reacties zijn gesloten.