About

A Night On The Town is een fantastische show.

A Night On the Town is een speciale show in de serie Eindhoven PROMS die in 2007 is gestart. Het evenement heeft tot doel om een fantastische belevenis te zijn in muziek en beeld die weergeeft waar Eindhoven voor staat. Modern, Hip, Innovatief, Muzikaal, Dynamisch. Kortom een fantastische stad om te werken, leven en te ontspannen.

Tijdens eindhoven PROMS en deze uitvoering A NIGHT ON THE TOWN nemen we je mee tijdens een rondwandeling door de historie van Eindhoven van 1920-2020.

De show wordt geproduceerd door harmonie Phileutonia. Een fantastisch muziekvereniging die al sinds 2882 bestaat en die belevenissen ontwikkeld met als basis harmoniemuziek. Zij laten zien dat muziek onmisbaar is onze samenleving.

Onze burgemeester over 1920-2020

De vorming van die ene gemeente was het gevolg van de groeispurt van Philips, dat op weg was om het grootste bedrijf van de wereld te worden. De fabriek had veel mensen en ruimte nodig en het nieuw gevormde Eindhoven kon dat leveren. Nu, 100 jaar later, is Eindhoven een sterk merk in binnen- en buitenland. Philips is nog steeds een begrip en dat hebben we verbreed tot technologie, design en kennis. Tegelijkertijd hebben de voormalige gemeenten als stadsdelen hun eigenheid behouden. Zo zijn we kleinschalig én een internationale wereldspeler tegelijk.

img

Het is prachtig om te zien dat deze editie van de tweejaarlijkse concert cyclus speciaal wordt opgedragen aan 100 jaar Groot Eindhoven en aan de identiteit van onze stad. En dat deze vrijwilligers van het concert een totaal belevenis met beeld, licht, zang en dans tot stand brengen en "last but not least" in de uitvoering de verbondenheid tussen de diverse stadsdelen als rode draad wordt verbeeld"

John Jorritsma - Burgemeester