A Night On The TownOp 28 maart 2020 20.15u had dit concert plaats moeten vinden in het muziekgebouw Eindhoven. Vanwege het corona virus zij wij genoodzaakt dit te annuleren en plannen A Night On The Town op 05 maart 2022.

De originele line-up en uitleg van het concert staat hieronder nog vermeld. We gaan onderzoeken of we in 2022 nog steeds hetzelfde programma met dezelfde solisten presenteren.

————

Phileutonia neemt u mee naar een avondje in- en rond Eindhoven. Dit makkelijk toegankelijke concert voor alle inwoners van Eindhoven staat in het teken van het ontstaan van Groot Eindhoven met de gemeentes Gestel, Strijp, Tongelre, Woensel en Stratum. Het belooft een multiculturele belevenis te worden voor jong en oud met daarbij Dans, Urban, Zang en Beeld.

Wij willen hiermee de ontwikkeling van Eindhoven Uitbeelden door de verschillende generaties Eindhovenaren te betrekken bij dit evenement tijdens een eerbetoon aan de ontwikkeling van de stad Eindhoven. En dat alles onder het genot van herkenbare muziek uit diverse genre’s als klassiek, pop, musical, feestmuziek, hip-hop.

Alles komt aan bod en heeft als rode draad Eindhoven 1920-2020.

Share & feel the Vibe! Koninklijke Harmonie Phileutonia, het huisorkest van dit evenement zal het ontstaan van Eindhoven muzikaal en visueel verwoorden en zal samen met pianist Florian Verweij het fantastische stuk Rhapsody in Blue van G. Gershwin uitvoeren.

Na de pauze wordt het podium uitgebreid met een combo waarbij ook Urban dance met Amaranta Wolters, Suzanne Gorter, Debbie Ruijter en Nina Dumoulin, zanger Guimar en DJ Maurice Lamme zijn toegevoegd aan de line-up.


UrbanLab040 is hét Urban talentontwikkelingsplatform van Eindhoven. Iedereen die zich ook maar enigszins urban voelt heeft hier een thuis, en samen brouwen we in ons lab verder.
Elke urban stijl heeft hier een plekje, zelfs als deze stijl nog niet bestaat. Altijd op zoek naar vernieuwing en paraat om te bouwen aan de communities.
UrbanLab040 streeft naar persoonlijke groei, zodat talenten zich kunnen ontwikkelen tot supersterren. Zij zijn een mengsel van lef, creativiteit, originaliteit, vindingrijkheid, kracht en avontuur.

Amaranta Wolters, Suzanne Gorter, Debbie Ruijter en Nina Dumoulin zullen een speciaal voor A Night On the Town gearrangeerd Waacking stijl dans uitvoeren.

Onze burgemeester over 1920-2020

De vorming van die ene gemeente was het gevolg van de groeispurt van Philips, dat op weg was om het grootste bedrijf van de wereld te worden. De fabriek had veel mensen en ruimte nodig en het nieuw gevormde Eindhoven kon dat leveren. Nu, 100 jaar later, is Eindhoven een sterk merk in binnen- en buitenland. Philips is nog steeds een begrip en dat hebben we verbreed tot technologie, design en kennis. Tegelijkertijd hebben de voormalige gemeenten als stadsdelen hun eigenheid behouden. Zo zijn we kleinschalig én een internationale wereldspeler tegelijk.

img

Het is prachtig om te zien dat deze editie van de tweejaarlijkse concert cyclus speciaal wordt opgedragen aan 100 jaar Groot Eindhoven en aan de identiteit van onze stad. En dat deze vrijwilligers van het concert een totaal belevenis met beeld, licht, zang en dans tot stand brengen en "last but not least" in de uitvoering de verbondenheid tussen de diverse stadsdelen als rode draad wordt verbeeld"

John Jorritsma - Burgemeester